Studiedag Sporten en het Brein

2019-11-21
VAC (Virginie Lovelinggebouw) Gent

Gezond en ethisch sporten in de praktijk

Lights

Op donderdag 21 november organiseert Gezond Sporten Vlaanderen in het VAC (Virginie Lovelinggebouw) te Gent samen met Sport Vlaanderen, het Risicovechtsportplatform, de Fitness Organisatie en ICES een studiedag omtrent gezond en ethisch sporten.

Hierbij willen we sportfederaties en beleidsmensen bij elkaar brengen rond 1 centraal thema: sporten en het brein.

We weten al jaren dat sporten een rechtstreekse invloed heeft op zowel onze hersencapaciteit als onze psychologische toestand. Maar besteden we voldoende aandacht aan alle aspecten die maken dat ons sportend brein krijgt wat het nodig heeft?

In een eerste deel van de studiedag laten we aan de hand van een panelgesprek experten en praktijkmensen (sportpsychologe, sportethicus, topsporter, sportfederatie, sportarts,…) aan het woord over de belangrijke link tussen lichaam en geest.

In de namiddag worden praktijkgerichte infosessies georganiseerd over een aantal actuele thema’s binnen gezond en ethisch sporten, zoals seksueel grensoverschrijdend gedrag en gendergelijkheid vanuit ethisch perspectief, en impact op hoofd bij vechtsporten, het medisch geschiktheidsonderzoek en diabetes en sport vanuit medisch perspectief.

Ben je binnen de werking van je sportfederatie bezig met gezond en/of ethisch sporten? Dan mag je deze studiedag zeker niet missen!

Alle info is te vinden op www.sportenenhetbrein.be 

Contacteer ons Privacy Cookies Gebruiksvoorwaarden